שבר זה כל הפרעה להמשכיות רקמת העצם. שברים בקרסול הם נפוצים בקרב מבוגרים. 174 מקרים לכל 100 אלף מבוגרים בפינלנד. שברים בקרסול בדרך כלל מאובחנים על ידי בדיקה קלינית ורנטגן. סיבוכים של הקרסול יכולים להיות: הגבלה בטווח תנועה בגלל הידבקויות, או חבלה תוך מפרקית. חבלה תוך מפרקית יכולה להוביל לאוסטאוארטריטיס.
שברים בקרסול מהווים 10-20 אחוז מכלל השברים של גפה תחתונה. שבר ללא תזוזה יכול להיות מטופל על ידי גבס מתחת לברך למשך 3-6 שבועות. אם ישנה תזוזה מנתח מחזיר את השבר למנח האנטומי. אם המנח האנטומי לא חוזר עם מניפולציה וגבס, אז עושים רדוקציה פתוחה עם קיבוע פנימי. אחרי הניתוח שמים גבס ומגף עם איסור תזוזה ונשיאת משקל לכמה שבועות.
פיזיותרפיה לאחר שבר בקרסול:
בתחילת השיקום לאחר שבר קרסול אנחנו בקליניקה לפיזיותרפיה בתל אביב PHYSIOHOME נתמקד בהורדת נפיחות, לימוד הליכה עם קביים, חיזוק מפרקים סמוכים וטיפול בהורדת כאב בעזרת אלקטרותרפיה (חשמל ואולטרסאונד). בהמשך הפיזיותרפיה, כאשר יש אישור להנעת המפרק נעבוד תחילה על חיזוק שרירים וטווחי תנועה ללא נשיאת משקל. בהמשך כאשר ניתן יהיה לדרוך על הרגל נתרגל הליכה תקינה, חיזוק בנשיאת משקל ונעלה עומסים בהדרגה עד לחזרה לספורט. פיזיותרפיה לקרסול חשובה ביותר על מנת שהניתוח יצליח, על מנת לא לסבול בעתיד מכאבים במפרק וכדי לחזור לספורט בצורה בטוח.